Narva- Euroopa algab siin!

Miks Narva?

 

1. Narva on kiiresti arenev linn. Igal aastal lisandub uusi turismiobjekte, teenuseid ja pakkumisi. Tule avasta selle kaasaegse Eesti linna ilu ja võimalusi!

2. Narva on põnev teekond läbi sajandite pikkuse ajaloo. Linna teeb eriliseks rikkalik kultuuripärand koos kaasaegsete uuendustega.

3. Narval on mugav transpordiühendus kõigi Eesti suuremate linnadega. Linna pääseb mugavalt bussi, rongi või autoga. Linna sees on hästi korraldatud ühistransport, mis viib kiiresti ja lihtsalt igasse linnaossa. Jalakäijatele ja jalgratastel või tõukeratastel liiklejatele on loodud kergliiklusteede võrgustik.

4. Narvas saab nautida looduspuhkust linnast lahkumata.

5. Narvas leiab igaüks endale midagi toredat: olgu selleks jalutuskäik jõepromenaadil, Narva linnuse või Kreenholmi territooriumi ja Narva koskede külastus, ostlemine suurtes kaubanduskeskustes, maitseelamused erinevates restoranides või vaimustav sõit jõetrammiga Narvast naaberkuurorti Narva-Jõesuusse mööda piirijõge.

6. Narva on linn, mis hoiab ja taastab oma ajaloolist pärandit. Viimastel aastatel taaselustatakse Vana-Narva kesklinna – Raekoja platsi ja Stockholmi väljakut, raekoja hoonet. Tänu 2023. a suvel avatavale uuele turismiatraktsioonile Narva raekojas - virtuaalnäitusele "Vana Narva uus elu" - saab jalutada mööda Narva tänavaid enne Teist maailmasõda, mille käigus linn hävis.

7. Narvas toimuvad traditsioonilised üritused igale maitsele: muusika- ja linnakultuurifestivalid, klassikalise muusika festivalid, rahvusvahelised spordiüritused, teatrietendused ja erinevad temaatilised ekskursioonid.

8. Vaid 20 minutit autosõitu või poolteist tundi jõetrammisõitu lahutab Narvat otse Läänemere kaldal asuvast kuurortlinnast Narva-Jõesuust, mis on kuulus oma pika ja kauni liivaranna, puhta metsaõhu ning kvaliteetsete SPA hotellide ja restoranide poolest.

9. Narvas on kohti, mida Sa ei leia turismikaartidelt, kuid mida armastavad kohalikud, ja mis innustavad oma koloriidiga isegi laule looma. Kõige „narvalikumaid“ kohti saad näiteks näha Nublu klipis või tulla Narva ja neid kohapeal uudistada!

10. Narvas on ainulaadne oma erilise arhitektuuriga piirkond, nn "linn linnas", mida peab kindlasti nägema. See on Kreenholmi linnaosa, mille peamiseks vaatamisväärsuseks on Kreenholmi manufaktuur – endine tekstiilivabrik ja 19. sajandi tööstushiiglane.