Narva otsib parimat ideekavandit vanalinna südame ümberkujundamiseks

Narvas käivitus arhitektuurivõistlus vanalinna südame ümberkujundamiseks. Võistlusega soovitakse leida ruumilist lahendust kolmele Narva vanalinna südames asuvale ning Narva Vanalinna linnaosa üldplaneeringuga ettenähtule avalikule ruumile: Stockholmi platsile, Raekoja platsile ja Raekoja pargile, koos neid siduva alaga.

 

„Arhitektuurivõistluse tulemusena peaks sündima kaasaegne ja sobiv lahendus Narva vanalinna südame taas elluäratamiseks ja sinna uue elu sissepuhumiseks, mis muudaks selle praegu üsna unise keskkonna huvitavaks nii narvalastele, kui ka meie linna külalistele. Samuti muutuks see piirkond huvipakkuvamaks ehitusettevõtjatele ja annaks uusi võimalusi väikeettevõtlusele,” sõnas Narva linnapea Tarmo Tammiste.

Stockholmi platsist peab kujunema Narva linna uus peaväljak, mis oleks aktiivses kasutuses ja kus toimuksid linna jaoks olulised sündmused. Raekoja pargi ala peab eksponeerima ja jutustama Narva vanalinna ajalugu, paljastades selle maa-aluseid kihte. Võistluse raames, peavad osavõtjad lahendama maastikuga seonduvat, nägema ette ajalooliste tasapindade taastamist, pakkuma võimalike väikevorme, lipuväljaku asukohta ja palju muud.

Võistlus toimub EV100 sünnipäevaprojekti "Hea avalik ruum" raames, mille tulemusel loodetakse aastaks 2020 planeerida ja ümber ehitada 15 Eesti tõmbekeskuse avalikud alad, peaväljakud või peatänavad. Projekti eestvedajad on Eesti Arhitektide Liit koostöös EV100 korraldustoimkonnaga.

Programm "Hea avalik ruum" tegeleb linnakeskuste korrastamisega, mis peaks olema riikliku regionaalpoliitika üks eesmärke. Projektiga soovitakse korrastada ja kujundada väikelinnade keskused neile iseloomulikuks kultuuriürituste korraldamise ja vaba aja veetmise kohaks, mis annab liikumiseelise jalakäijale. Muutes linnasüdamed inimsõbralikumaks elukeskkonnaks, on võimalik hoogustada ettevõtlust ja vältida linnade laialivalgumist.

Arhitektuurivõistluse korraldaja: Narva linna Arenduse ja Ökonoomika Amet
Kaaskorraldaja:
Eesti Arhitektide Liit
Küsimuste esitamise tähtaeg: 27.02.2017
Võistlustööde esitamise tähtaeg: 06.03.2017 16:00
Võitjate väljakuulutamise kuupäev: hiljemalt 28.04.2017
Võistluse preemiafond: 16 000 eurot

* Võistlustingimustega saab tutvuda ja neid alla laadida riigihangete registris - viitenumber 181647

www.narva.ee