Narvas ja Ivangorodis avatakse uuendatud infrastruktuurid

30.-31. mail 2014 toimuvad Eesti-Vene piiril kaksiklinnades Narvas ja Ivangorodis pidulikud üritused, mille käigus avatakse uuendatud infrastruktuurid: Lossipark Narvas ja kindluse juurde viiv tee Ivangorodis.

Tööd teostati rahvusvahelise projekti «EstRusFortTour-2» elluviimise tulemusena. Projekti eesmärgiks on parandada ligipääsetavust ainulaadsele Narva ja Ivangorodi kindluste ansamblile, mis omab suurt ajaloolist, kultuurilist ja turismialast tähtsust.

Avamistseremooniatest võtavad osa mõlema riigi kõrged ametiisikud, rahastava programmi, regionaalvõimu, kohalike omavalitsuste, turismifirmade ja ajakirjanduse esindajad, Narva ja Ivangorodi elanikud.

30. mail toimub avamisüritus Eesti poolel. Osalejad saavad testida esmakordselt projekti raames välja töötatud kahe kindluse audiotuure, osaleda interaktiivsel ekskursioonil mööda Narvat, saavad rohkem teavet projekti elluviimise etappide kohta. Lossipargi avamine toimub kell 15:00 kohaliku aja järgi.

31. mail kandub tegevus üle Ivangorodi linna, kus kell 13:30 kohaliku aja järgi avatakse pidulikult vanaaegsesse kindlusesse viiv tee. Külalisi ja linnaelanikke ootab seal suurejooneline etendus.

Projekti EstRusFortTour-2 partnerid on Narva Linna Arenduse ja Ökonoomika Amet, Ivangorodi linna administratsioon ja Narva Muuseum.

Projekti EstRusFortTour-2 kogueelarve moodustab 1 824 564,85 eurot, millest 90% on Eesti-Läti-Vene programmi toetus ja 10% partnerite omafinantseering, põhileping allkirjastati 15.detsembril 2011.a. Projekti toetati Euroopa naabrus- ja partnerlusinstrumendi Eesti–Läti–Vene piiriülese koostöö programmist 2007–2013.

united border logo

Eesti-Läti-Vene piiriülese koostöö programmi strateegiline eesmärk on edendada ühiseid arendustegevusi regiooni konkurentsivõime parandamiseks, kasutades ära regiooni potentsiaali ja soodsat asukohta Euroopa Liidu ja Vene Föderatsiooni vahelisel ristteel. Programmi konkreetne eesmärk on muuta laiem piiriala elustandardi ja investeerimiskliima parendamisele suunatud tegevustega nii selle elanikele kui ka ettevõtetele atraktiivseks kohaks.

Programmi veebileht: www.estlatrus.eu.

INFO:
Anželika Shticalov
Projekti "EstRusFortTour-2" infospetsialist
Tel. 3599244
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Projektijuht:
Natalia Orava
Tel. 3599085
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.