Victoria bastioni kasematid tunnistati Põhja-Eesti parimaks turismiprojektiks 2016. aastal

Narva linna turismiatraktsioon "Victoria bastioni kasematid" tuli võtjaks konkursil "Põhja-Eesti parimad turismiarendajad 2016" kategoorias "Aasta atraktiivseim turismiprojekt 2016".

Konkursi võitjate tunnustamine toimus Põhja-Eesti turismikonverentsil Kadrina Rahvamajas 10. novembril. Narva linna esindajana võttis auhinna vastu Narva Linna Arenduse ja Ökonoomika Ameti turismiala vanemspetsialist Olga Tšerjomuškina.

Victoria bastioni kasematid on unikaalsed selle poolest, et nad on säilitanud oma esialgse kuju. Kasemattide külastajad kanduvad ajas tagasi ja sattuvad kaugesse minevikku. Ekspositsioon ja giidi jutustus aitab külastajatel sukelduda ajaloolisse atmosfääri. Lisaks ekskursioonidele pakutakse veel õppeprogramme ja erinevaid temaatilisi ekskursioone. Alates turismiobjekti avamisest 2016. aasta jaanuaris külastas objekti juba üle 12 000 inimese.

Bastioni Victoria rekonstrueerimise projekt sai toetuse Euroopa naabrus- ja partnerlusinstrumendi Eesti-Läti-Vene piiriülese koostöö programmist 2007-2013.

Lisainfo:
- http://bastion.narva.ee/
- https://www.facebook.com/BastionVictoria/

Narva Linna Arenduse ja Ökonoomika Amet